6 maj 2022
19:00

Axvalls IF

Referat: Örslösa-Söne IK - Axvalls IF

Vi var ett laddat ÖSIK som intog Sönevallen på fredagskvällen. Med stor frånvaro i truppen hade vi två starka rutinerade spelare med på bänken i form av Anna Ohldin och Emilia Stensson, samt två damlagsdebutanter i Tova Arvidsson och Clara Algotsson. Denna matchen skiljde det 30 år mellan lagets yngsta respektive äldsta spelare!

Spelet blåste igång och vi stod på hälarna Axvall gör 0-1 efter 30 sekunder, ett bra uppspel och bra skott men vi ska inte släppa igenom så enkelt som vi gör. Vi får kämpa för varje meter och det tar ett tag innan vi kommer in i matchen. Efter ca 25 minuter gör Elina 1-1 och vår stress lägger sig en aning. Det var en intesiv match i 90 minuter med mycket bolltapp från båda lagen och därmed många kontringar och korta anfall. I minut 32 gör Rececka 2-1 men det tar inte lång tid förrän Axvall får in 2-2. Vi går in i halvtidsvila med 3-3 efter att Elina gjort ytterligare 1 mål.Vi är trötta i halvlek och lite nedstämda. Det var en energikrävande match där det hände saker hela tiden och vi aldrig riktigt fick till vårat spel.

I andra halvlek pressar vi lite högre och banklinjen hamnar mer rätt i förhållande till deras anfallare. Våra forwards springer på många bollar och har många fina lägen. Stolpskott, målvaktsräddningar och skott som går precis utanför avlöste varandra. Klara kommer i ett läge där hon blir ensam med målvaketn och en försvarspelare. Hon tar sig förbi försvarspelaren, målvakten räddar men tappar bollen och på ett "hänsynslöst" och schysst sätt tar Klara tillbaka bollen och gör 4-3. Axvall gör 4-4 och vi fortsätter med bra anfall men bollen vill inte in. I minut 88 får Axvall en frispark i ett bra läge utanför vårt straffområde. En bra lagd frispar som ger dem 4-5. Vi gör allt vad vi kan för att kvittera med det vill sig inte och resultatet blir 4-5.

Vi gör en riktigt bra match trots reslutatet. Spelarna var både ledsna, arga och frustrerade efter matchen vilket vi ska vara! Vi ska ha känslor i det vi gör och jag ser fram emot den första vinsten med detta laget när alla de känslor blir glädje istället! Vi knyter handen och tar oss an en ny träningsvecka och en bortamatch mot Mellby på fredag.

Mitt i all frustration över seriens andra förlust glädjs vi ändå åt det fina i en liten föreing där människor ställer upp och bidrar. Tack till våra damlagsdebutanter som gör en kanoninsats! Och även till våra veteraner som inte verkar vilja gå av planen när det väl kommer in.